Waarom is een webdesigner belangrijk?

"Waarom zou ik nog een webdesigner inhuren, het kan toch veel goedkoper of zelfs gratis? Ik heb een kennis die handig is met computers en anders ga ik er zelf wel voor zitten, dat bespaart mij toch veel geld. En dat ziet er toch ook best mooi uit?"

Een begrijpelijke uitspraak en een vraag die ook regelmatig langskomt. De techniek is met sprongen vooruitgegaan de afgelopen jaren, waardoor het voor leken mogelijk is geworden een eigen website te ontwerpen en in de lucht te brengen dmv webbuilders. Een kind kan de was doen, maar is het dan werkelijk zo simpel? Nee en ja.

Vergelijk het met het bouwen van een huis. Als u een huis wilt bouwen kunt u een prijs opvragen bij verschillende aannemers, maar u kunt ook naar de lokale bouwmarkt gaan. Zij hebben immers alle materialen in huis voor u om zelf aan de slag te gaan. Dit bespaart al gauw een hoop geld. U start met de bouw en begint al snel tegen problemen aan te lopen. Mogelijk mislukken er wat zaken en is het vinden van een goede oplossing niet één, twee, drie aanwezig. Tijdens het proces moeten er concessies gedaan worden, omdat omstandigheden wijzigen ofwel de kennis ontbreekt om het uitgedachte ontwerp te verwezenlijken. Na heel wat manuren en frustratie blijkt het eindresultaat toch niet helemaal geworden zoals u dit vooraf in gedachten had. Daarnaast zijn er meer facetten waar u misschien vooraf geen rekening had gehouden, de duurzaamheid, isolatie, wetten en regels. Alles bij elkaar opgeteld blijkt de aannemer in verhouding toch voordeliger achteraf. 

Ditzelfde principe geldt ook voor webdesign. Ja u kunt zelf aan de slag en ja dit kan ook zeker lukken mits u er gevoel voor heeft. De "materialen" in de vorm van online webbuilders zijn namelijk alom aanwezig. Maar stel uzelf eerst de volgende vraag: "Waarom wil ik eigenlijk een website?". Misschien wilt u slechts een digitaal visitekaartje en dan kan een online webbuilder u zeker verder helpen mits u daar de tijd voor heeft. De meeste bedrijven willen echter nieuwe klanten genereren en zien een website als een goed communicatiemiddel om dit ook te verwezenlijken.

 een goede website

Een goed ontwerp is meer dan een mooie website, het is een geoptimaliseerde website. Een website die visueel en in content uw verhaal vertelt en positie kiest in de markt waarin u opereert. Een commerciële website is niet alleen een informatieverschaffer, het genereert ook nieuwe leads voor uw bedrijf (conversie). De juiste balans vinden tussen tekst, vormgeving, interactie en afbeeldingen. Het verrichten van marktonderzoek en concurrentie-analyse om uw online positie versterken. Het optimaliseren van de snelheid en vindbaarheid van de site, een onderdeel dat bij de goedkope of gratis webbuilders niet wordt meegenomen.

 "Nieuwe potentiële klanten kennen u niet, zij beginnen te zoeken op het probleem dat ze hebben en typen dat in de google balk. Stel: een bedrijf in Alblasserdam is op zoek naar een webdesigner, dan zijn zoektermen als "webdesign Alblasserdam" en "website maken Alblasserdam" de meest voor de hand liggende woordcombinaties. De eerste tien resultaten krijgen de meeste business. Daar wil je bij horen."

Allemaal onderdelen die uw website en daarmee uw bedrijf meer exposure geven. Hoe dieper er naar details wordt gekeken, hoe beter u bent afgestemd op uw markt, omdat u verder gaat dan de concurrentie. Dit verklaart dan ook in hoofdlijnen waarom de prijzen tussen webdesigners onderling sterk kunnen verschillen.

  webdesigner maatwerk

 Een webdesigner gericht op maatwerk: 

  • Heeft meer ervaring met verschillende werktechnieken en struikelblokken
  • Maakt gebruik van een flexibel framework
  • Maakt een doordacht ontwerp op basis van de markt waarin u opereert
  • Kijkt naar details
  • Biedt u optimalisatie mogelijkheden aan
  • Zet zich 100% in om u uw investering terug te laten verdienen

 

Concluderend, het antwoord op de stelling:

Waarom zou ik nog een webdesigner inhuren, het kan toch veel goedkoper of zelfs gratis?

Ja, dat kan mits het gaat om een website die dienst doet als digitaal visitekaartje. Wilt u echter werk genereren uit uw website, dan is een geoptimaliseerd ontwerp van een webdesigner een investering die zich in de toekomst zal terugverdienen. De concurrentie is moordend, het verschil zal moeten worden gemaakt in de details.

 

Bent u nieuwsgierig naar mijn werkwijze en werk? Bekijk de video's of neem contact met mij op. 

 

Pin It